Home
  Sitemap
  stap 1
  stap 2
  Stap 3
  stap 4
  stap 5
  Stap 6
  Stap 7
  Print Pagina
  Nieuw
  Gastenboek
  Contacteer ons
Welkom bij Geneapage Factory
   

Stap 2 : HTML-uitvoer met een tussenstapje
via GEDCOM

Biedt je genealogisch programma niet de mogelijkheid om HTML-pagina's aan te maken ? Geen nood. Het kan ook via een tussenstapje. Wellicht heb je wel de mogelijkheid een GEDCOM-uitvoer te maken van de gegevens die je in je genealogische webstek wilt opnemen. In PRO-GEN gaat dat zo :

Stap 1 Selecteer de gegevens die je wilt uitvoeren. Dit kunnen alle personen zijn die thuishoren in een kwartierstaat, genealogie, stamreeks, parenteel... In de personenlijst komt een deellijst staan die de geslecteerde personen bevat. In de kopregel kun je lezen hoeveel personen het bestand bevat (tot = xxx) en hoeveel personen er geselecteerd werden (sel = yyy)
Stap 2 Ga via Esc terug naar het hoofdmenu en klik daar op PRO-GEN hulpprogramma's. De selectie die je in stap 1 hebt gemaakt, blijft intussen ongewijzigd.
Stap 3 Kies Export.
Stap 4 Kies GEDCOM Export.
Stap 5 PRO-GEN vraagt nu welke personen er in het GEDCOM-bestand moeten opgenomen worden. Je keert terug naar de deellijst uit Stap 1. Druk op Enter.
Stap 6 Geef nu een pad en naam op voor het nieuwe bestand. Bv. C:\PG30\NL\DATA\JANSEN. GED. Vergeet vooral de extensie .GED niet !
Stap 7 In de in Stap 6 opgegeven map vind je nu het GEDCOM-bestand terug dat als uitgangspunt zal dienen voor verdere verwerking naar HTML-pagina's.

Voor de aanmaak van HTML-pagina's maken we gebruik van een extern stukje software dat in staat is GEDCOM-bestanden om te zetten in HTML-pagina's. Er zijn er een heleboel, alle met hun kwaliteiten en gebreken. Het grootste nadeel is wellicht dat de meeste van deze programmaatjes Engelstalig zijn en dus ook Engelstalige schema's genereren. Voordeel is dat deze stukjes software meestal freeware zijn en dat je ze dus gratis van het net kunt plukken. Hieronder volgt een lijst met de bekendste :

DftCom2 Grafische Java-interface voor stambomen. Heel veel taalmodules.
GED Browser Maakt van een GEDCOM-bestand een HTML-tekst. Aanbevolen.
Ged2Web Maakt van GEDCOM-bestand een HTML-tekst. Aanbevolen.
Ged2www Maakt van GEDCOM-bestand een HTML-tekst.
Ged4web Maakt van GEDCOM-bestand een HTML-tekst. Aanbevolen.
HuMo-Gen Freeware. HuMo-gen kan een HTML Database maken voor je website. De nodige gedcom file wordt gegenereerd door je genealogisch programma.
Ged-Gen Een heleboel mogelijkheden. Aanbevolen
Rootsview Maakt van GEDCOM-bestand een HTML-tekst.

Wie niet genoeg kan krijgen van Gedcom en webtoepassingen vindt een volledig overzicht van zowat alle programma's op de website van Ivo Gilisen.

Als er van je GEDCOM-bestand HTML-pagina's zijn gemaakt, test ze dan even in je browser. Je ziet dat er nog wel wat aanpassingen mogen gebeuren aan kleuren, lettertypes, enz. Klik hier voor meer informatie over de volgende stap.