Home
  Sitemap
  stap 1
  stap 2
  Stap 3
  stap 4
  stap 5
  Stap 6
  Stap 7
  Print Pagina
  Nieuw
  Gastenboek
  Contacteer ons
Welkom bij Geneapage Factory
   

Stap 7: Publiceren op het internet

Zo, je website is klaar. Het wordt nu tijd ze op het internet te zetten. Opdat iedereen wereldwijd toegang tot je webpagina's krijgt, moeten de HTML-bestanden en alles wat verder bij je site hoort op een webserver opgeslagen worden. Zo'n webserver staat permanent in contact met het internet en wordt ook wel host genoemd. We behandelen hieronder de mogelijkheden die je hebt om je pagina's gratis op zo'n host te plaatsen. Dat kan op twee manieren.

Via je internetprovider
Veel bedrijven die een inbelverbinding met het internet aanbieden, stellen in hun dienstenpakket meestal ook webruimte ter beschikking. Meestal gaat het over 10 of 20 Mb afhankelijk van de provider. Voor een genalogische site is dat voldoende. Je provider informeert je graag over hoeveel opslagruimte je kunt krijgen en welke voorwaarden daarbij van toepassing zijn. Informeer vooral naar zaken als ev. extra kosten, het service-aanbod, je toekomstig webadres of URL, welke upload- en onderhoudsmogelijk-heden er geboden worden, enz.

Via gratis webservers
Tal van bedrijven met ruimte op hun webserver willen je daarvan best een stukje ter beschikking stellen. Je hoeft je enkel aan te melden en meteen kun je van de diensten gebruik maken.
Toch zijn er een aantal nadelen verbonden aan deze manier van werken. De serverdienst wordt meestal gefinancierd door reclame. Dit houdt in dat je de banners of pop-up-vensters met reclameboodschappen voor lief moet nemen. Soms kunnen dergelijke banners je layout in de war brengen of krijg je reclameboodschappen op je pagina's die inhoudelijk niet samengaan met de inhoud van je pagina. Verder heb je geen eigen domein : aan de URL is altijd te zien via welke dienst je werkt. Ten slotte is de internetverbinding van een aantal gratis bedrijven niet altijd even goed.
Het aantal aanbieders van gratis webruimte is inmiddels enorm toegenomen. De belangrijkste grote, internationale en meest betrouwbare bedrijven vind je hieronder:
http://www.tripod.lycos.be/
http://www.crosswinds.net/

Wil je een volledig overzicht van welke bedrijven welke diensten aanbieden in Nederland en BelgiŽ, dan kun je terecht bij
http://www.gratiz.nl/
onder Gratis Homepage

En dan... opgemerkt worden
Als je website eens op het net staat, is het (bang ?) afwachten of je berichten aan het mensdom ook gevonden worden in de wirwar van informatie die zich op het internet bevindt. De eenvoudigste manier om op het internet ontdekt te worden, is gebruik maken van de zg. metatags. 
Metatags zijn namelijk voer voor zoekrobots. In de metatags beschrijf je de pagina's en die informatie wordt ingelezen door de meeste zoekrobots zoals Yahoo, Altavista, enz. Bij zoekoperaties worden de opgegeven elementen weergegeven in de lijst met zoekresultaten die de robot aan de gebruiker doorgeeft. 
Metatags worden altijd ingebouwd tussen <HEAD> en </HEAD> en worden door de browser niet weergegeven. De eenvoudigste manier om aan metatags te komen is ze te laten aanmaken. Dat kan bv. online via http://www.nexwebsites.com/metatags.htm of via het Javaprogramma hieronder. Vul de verschillende rubrieken in en klik op "Create Metatags". Kopieer de metatags in het grote venster en voeg ze op de juiste plaats toe tussen <HEAD> en </HEAD> in de HTML-pagina en klaar is kees. Veel succes !!

Metatag Builder

Titel:
Auteur:
Onderwerp:
Beschrijving:
Keywords:
Generator:
Taal:
Vervalt:
Verdeling:
Robots:


Script created by: Roger Zeitel