Home
  Sitemap
  stap 1
  stap 2
  Stap 3
  stap 4
  stap 5
  Stap 6
  Stap 7
  Print Pagina
  Gastenboek
  Contacteer ons
Welkom bij Geneapage Factory
   

Stap 3 : Maak een goede indexpagina

Je hebt nu al enkele HTML-pagina's met genealogische informatie. Die moeten nu verwerkt worden tot een groter geheel, tot een website. En daar ligt nou net de knoop. Hoe doen we dat? De meeste beginners denken dat je daarvoor minstens een diploma van grafisch ontwerper moet hebben. Niets is minder waar. Iedereen met een beetje goede smaak, enige kennis van Windows en enige ervaring met internetsurfen kan in korte tijd leren hoe je zelf zo'n website maakt.

Van Windows moet je weten hoe je bestanden een naam geeft, hoe je mappen aanmaakt en hoe je een tekst bewerkt met een teksteditor. Als je al eens op Internet een kijkje bent gaan nemen, weet je hoe een website eruit kan zien. Natuurlijk heb je al een recente browser als Microsoft Edge, Google Chrome, Opera of Mozilla Firefox. Welke is verder niet van belang.

Goed. Dan steken we nu de handen uit de mouwen en beginnen met de bouw van een indexpagina. Als je dat onder de knie hebt, is het grote werk al gedaan, want je zult inzien dat alle andere pagina's van je website op dezelfde manier gemaakt worden. Kies een van de volgende opties :

De echte gruwel : een indexpagina via "HTML puur"

Of een beetje makkelijker : een indexpagina via een HTML-editor