Home
  Sitemap
  stap 1
  stap 2
  Stap 3
  stap 4
  stap 5
  Stap 6
  Stap 7
  Print Pagina
  Nieuw
  Gastenboek
  Contacteer ons
Welkom bij Geneapage Factory
   

Stap 1
Gebruik je al een genealogisch programma?

Je beschikt wellicht over een genealogisch bestand. En je wilt een genealogische site op het internet. Hopelijk heb je er al aan gedacht je bestanden te digitaliseren, d.w.z. ze te bewerken zodat ze per computer kunnen bijgewerkt en geactualiseerd worden. Indien dit zo is, heb je geluk. Meestal kan je genealogisch programma HTML-pagina's met genealogische gegevens genereren, die dan zonder veel moeite op het wereldwijde web kunnen geplaatst worden.

Indien je nog geen genealogisch programma gebruikt, beschik je wellicht over een handgeschreven systeem met genealogische steekkaarten, kwartieroverzichten en dergelijke. Je hebt dan "un poco" pech, want je gegevens moeten nog gedigitaliseerd worden vooraleer je ze op het wereldwijde web kwijt kunt.
Wellicht heb je al veel tijd geïnvesteerd in het bijhouden van alle genealogische gegevens die je belangrijk vindt, in het opmaken en invullen van kwartierstaattabellen, enz. Wellicht heb je je in momenten van zwakte ook wel eens afgevraagd waar heel die genealogische arbeid je naar toe gaat leiden... Wat als er nog meer gegevens bijkomen? En hoe vind ik nu die éne persoonskaart met die interessante gegevens terug? Wat als ik eens een familiegeschiedenis in boekvorm wil publiceren?

Wel, je moest het je maar eens gemakkelijk maken. Er bestaan ondertussen ook genealogische programma's die je een heleboel werk uit handen nemen. Die alle gegevens feilloos opslaan. Die in staat zijn in géén tijd foutloos alle gegevens van een bepaalde familie op het scherm én op papier te toveren... Die je de last van hopen papierwerk besparen.

Zo'n programma is ook handig als je een genealogische site wil op het wereldwijde web en daarvoor was u toch op GeneaPage Factory een kijkje komen nemen?

Natuurlijk moet je niet per se een genealogisch programma gebruiken als je met je stamboom of familiegegevens de digitale snelweg op wil. Je kunt ook de gegevens die je hebt stuk voor stuk intikken, maar wij garanderen je dat dat een werkje van lange adem is. Bovendien is de kans op fouten niet gering. Nee, laten we maar eens een kijkje gaan nemen wat er zo allemaal op de markt is aan genealogische software... En er eentje gaan gebruiken. Dat kan... Gratis zelfs!

Genealogische software : welke genealogische programma's zijn er ?